fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:57

Пътните строители излизат на национална стачка от сряда

Причината е хроничното недофинансиране на сектора

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Браншова камара “Пътища” започва безсрочна национална стачка от  27 юли заради хроничното недофинансиране на сектора. От организацията се обърнаха със специално писмо до медиите.

Според браншовата камара управляващите в оставка са показвали “тотална неспособност за държавническо поведение”, давали “лъжливи обещания”. Камарата твърди, че досега е направила десетки компромиси и отстъпки, за да “покажем своята отговорност към държавата и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към необходимите нива и работещите в бранша към нормално съществуване”. 

“Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност доведе до спиране на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е поведението в 21 век българската държава да не съумява да завърши основните си пътни артерии, заради некомпетентни “политици” и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, защото се измерва в загубени Човешки животи!”

Гневната декларация гласи още: 

“Последният епизод от сагата с българските пътища беше ЕДНОЛИЧНОТО решение на Председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към Народното Събрание за отмяна на заседанието, което трябваше да се проведе на 21.07.2022 г. и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на вече извършени дейности и да приеме измененията в ЗОП, които да позволят индексация на цените в строителството, с цел да се завършат започнати стотици обекти, включително финансирани с европейски средства и да се предпази България от санкции и загуба на милиарди левове, така необходими за инвестиции в инфраструктурата на страната”, пишат още от Камарата. 

Пътните строители настояват за  индексация на договорите, които вече са сключени, така че цените да покрият инфлацията при материалите.

Утре от Българската браншова камара “Пътища” ще дадат обширна пресконференция.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img