fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:06

Пътностроителни фирми излизат на протест пред Министерския съвет

Около 3000 души с тежка механизация ще протестират пред Министерския съвет

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пътностроителни фирми излизат на пореден протест днес. Те настояват държавата да им плати изработеното. Досега протестите им бяха пред регионалното министерство. Министърът на регионалното развитие арх. Виолета Комитова обеща, че ще разговаря с всяка фирма поотделно и ще се договарят как да става разплащането с тях. Въпреки това строителите на пътища обявиха, че излизат на протест.

Организаторът на недоволството е Българската браншова камара „Пътища“. Тя е обявила, че около 3000 души и тежка механизация от около 100 пътни превозни средства ще влязат в центъра на София.

От там посочват също, че са подали уведомление за съгласуване на протеста в Столичната община. На базата на този документ от „Московска“ 33 са издали заповед на основание на Закона за местното самоуправление, в която се посочва, че от 07.00 ч. до 12.00 ч. се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Александър I” и от 8.00 ч. до 12.30 ч. и се забранява влизането по бул. „Цар Освободител” между ул. „Георги С.Раковски“ и бул. „Дондуков“.

На брифинг в неделя зам.-директорът на ГД „Национална полиция“ Борислав Муеров заяви, че дошлите с тежката техника ще бъдат глобени, защото ще нарушат Закона за движение по пътищата.

„Ние няма как да влезем в противоречие със съгласувателното писмо на Столичната община и протестиращите ще бъдат допуснати, но ще си понесат и съответните санкции”, заяви той и уточни, че глобата е в размер на 30 лева на водач.

Той обясни, че тежката механизация по Наредбата за организация на движение на територията на СО забранява влизането на такава техника, същевременно обаче наредбата разрешава протеста и оттам идва противоречието.

Муеров увери, че СДВР е създала необходимата организация за безпроблемното придвижване на механизацията към протеста, която се събира в 06:30 ч. при „Враня“.

„Ще бъдат ангажирани всички сили на „Пътната полиция“  и “Охранителната полиция на СДВР“ за нормалното протичане на мероприятието,“ подчерта той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img