fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 01:58

Първият обект на водния цикъл на Радомир е пред завършване

Проектът стартира в началото на този месец, а вече са извършени и 30 процента от плануваните канализационни дейности в участъка

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пред завършване е първият обект от водния цикъл на Радомир. До две седмици градът ще има транзитен водопровод за ниската зона с дължина 2,2 км. Подменени са 95 процента от тръбите по трасето.

Проектът стартира в началото на този месец, а вече са извършени и 30 процента от плануваните канализационни дейности в участъка.

Две канализационни помпени станции с тласкатели след тях ще отвеждат отпадъчните води в пречиствателната станция в гр. Батановци, която ще замени сега използваната и неефективна частна пречиствателна станция.

Реконструкцията на ВиК инфраструктурата обхваща агломерациите Перник и Радомир. Проектът е на стойност 100 899 303,08 лв, от които собственото финансиране е в размер на 25 314 619,20 лв., безвъзмездната финансова помощ е 981 190,79 лв. 

Очаква се през август да започне практическата реализация на водния цикъл и в Перник.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img