fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:47

Първи офицерски пагони получиха курсантите от випуск “Полковник Борис Дрангов” на НВУ “Васил Левски”

Заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов ги приветства в строя на Въоръжените сили

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Първо офицерско звание получиха 118 курсанти от випуск “Полковник Борис Дрангов” на Националния военен университет “Васил Левски”. На тържествена церемония, на площад “Цар Асен I” във Велико Търново, бяха връчени свидетелствата на 59 кадети от Професионалния сержантски колеж.

Заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов се обърна към випускниците и ги приветства в строя на Въоръжените сили.

“Вие встъпвате в ключово време на трансформация и модернизация. За съжаление и във време, когато истинска война се води недалеч от нашата страна”, каза Божилов.

Той коментира, че предизвикателствата пред сигурността и отбраната са многобройни и добави, че те ще трябва да решават сложни задачи, често в условия на липса на време или при недостиг на ресурс. 

Това е нашата отговорност – да гарантираме сигурността на страната си в национален и в коалиционен формат, каза заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. Според него усилията им трябва да са съсредоточени върху издигането на престижа на военната професия и върху модернизирането и превъоръжаването на Българската армия и Въоръжените сили, така че те да имат реални и надеждни способности да изпълняват важните си мисии и задачи в една сложна геополитическа и военностратегическа обстановка.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here