fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:00:16
четвъртък | 26.05.2022 | 04:00:16
16.7 C
София

Първи доказан случай на новия остър хепатит при деца (ВИДЕО)

Изследваните пробите показват, че не се отнася за хепатит от познатите досега видове на този вирус

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Първа положителна проба на мистериозния остър хепатит при деца беше регистрирана у нас. Става дума за пациент на 4 години и 6 месеца от Бургас. Проведено е лечение и детето е изписано  с подобрение.

“Изследванията на пробите, взети от детето, лекуващо се от остър хепатит в бургаската болница, показват, че не се отнася за хепатит от познатите досега видове на този вирус.”, заяви д-р Тенчо Тенев, завеждащ националната референтна лаборатория към Националния център за заразни и паразитни болести.

Днес малкия пациент, който е на 4 години и 6 месеца беше изписан от бургаската болница.

В момента се изчакват резултатите от допълнително проведените изследвания, които ще бъдат готови утре. Според доц. Любомира Гломб, завеждаща отделение „Вирусология“ в Националния център по заразни и паразитни болести, не се очаква в България да се появи сериозно огнище на новия вид на хепатит, регистриран в началото на миналия месец във Великобритания.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук