5.12.2022 | понеделник | 19:02

Първи ден с тестове в училище: Децата го приемат добре, повече от половината родители подкрепят мерките

Публикувано:

Сподели поста:

Първият ден на тестване в българските училища за учениците от 1 до 4 клас премина без напрежение и проблеми. 57% от родителите в страната са дали позволение децата им да бъдат тествани, преди да влязат в класните стаи.

Неосъществената доставка на тестове в 15 от областите в страната създаде сериозни проблеми. Малките ученици там останаха в режим на дистанционно обучение. Така от 28 областни центрове, едва 13 успяха да започнат учебната седмица присъствено, тъй като само те имат доставени тестове.

Снимка: Стопкадър БНТ

В София 68% от родителите решиха, че децата им трябва да бъдат тествани. В процеса помогнаха доброволци, студенти по медицина и учители. През вчерашния ден учениците са изгледали видео как се прави тестът.

Почти 70% от родителите в София съгласни с тестването на децата им | NewsONE

Децата, които не са успели да закусят, са получили закуски малко след тестването.

Във Варна тестваните ученици са 9 000. В училище „Св. Климент охридски“ повече от половината паралелки са преминали в присъствена форма на обучение.

В Благоевград повече от 60 на сто от родителите са дали съгласие за тестване.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Вицепремиерът Христо Алексиев: Убедихме ЕС да включи Коридор № 8 в приоритетната трансевропейска транспортна мрежа

Съветът на министрите по транспорт на Европейския съюз включи трасето София-Скопие-Дуръс-Бари в обхвата на новия Европейски транспортен коридор...

Румен Петков: Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък

Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък и от гледна точка...

Илияна Йотова: „Вирусът на омразата е готов да мутира при всяка социална и обществена криза“

Главният прокурор на Република България Иван Гешев откри днес, 05.12.2022 г., в София Международна конференция „STOP HATE SPEECH“....