fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:29:07
събота | 28.05.2022 | 13:29:07
21.8 C
София

Първата дама на САЩ посети изненадващо Украйна в Деня на майката и се срещна със съпругата на Зеленски

Двете първи дами се срещнаха в малка класна стая и се поздравиха пред репортери

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Джил Байдън посети днес изненадващо Украйна. Първата дама на САЩ се срещна със съпругата на украинския президент, Олена Зеленска, за да покаже подкрепата на САЩ за Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Байдън стана най-високопоставената американска представителка, посетила Украйна от началото на продължаващия 10 седмици конфликт с Русия. “Исках това да стане на Деня на майката”, каза американската първа да ма на Зеленска. “Реших, че е важно да покажем на украинския народ, че тази война трябва да спре, че тя е жестока и че народът на САЩ застава до народа на Украйна.” Байдън прекара два часа в Украйна. Тя влезе с кола от Словакия и посети намиращото се на 10 минути път кола населено място Ужгород.

“Разбираме какво коства на първата дама на САЩ да дойде тук по време на война, когато военни действия се водят всеки ден и сирените за въздушна тревога вият всеки ден, включително днес”, каза Зеленска.

Двете първи дами се срещнаха в малка класна стая и се поздравиха пред репортери, след което продължиха разговора си на четири очи. Училището, в което разговаряха, е превърнато в бежански център, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук