fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:51

Първа чернодробна трансплантация за 2022 година с помощта на ВВС (ГАЛЕРИЯ)

Пациентът е контактен с подобряващи се показатели

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) извършиха първата за 2022 година чернодробна трансплантация. За целта те бяха подпомогнати от Военновъздушните сили на страната.

Снимка: ВМА

Трансплантацията бе осъществена в следобедните часове на 11 януари и продължи 7 часа.

По-рано сутринта екип на ВМА излетя със самолет C-27J “Spartan” от състава на 16-та авиационна база на Военновъздушните сили до Варна, където бе донорската ситуация.

“В момента пациентът е контактен, адекватен, с подобряващи се показатели”, коментира проф. Никола Владов, ръководител на трансплантационния екип.

Ръководството на ВМА изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img