fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:20:06
четвъртък | 26.05.2022 | 20:20:06
25.8 C
София

Партия „Продължаваме промяната“ ще бъде учредена днес в Пловдив

Събитието ще започне в 18:00 часа в зала „България“ в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Учредяването на политическа партия „Продължаваме промяната“ ще се състои днес в Пловдив, съобщиха от политическата сила. Събитието ще започне в 18:00 часа в зала „България“ в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив.

На 16 септември 2021 г. пред журналисти Кирил Петков, министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев, обявяви, че с заедно Асен Василев, министър на финансите, няма да останат министри във втория служебен кабинет на Стефан Янев, а ще влязат в политиката и ще бъдат част от политическия живот на страната, като се явят на следващите парламентарни избори на 14 ноември 2021 година. 

На 19 септември 2021 г. на пресконференция в София Кирил Петков и Асен Василев представиха своя политически проект „Продължаваме промяната“. Тогава представиха и част от екипа си. В него са Деница Симеонова, магистър инженер и социален предприемач, Калина Константинова, която е учила в САЩ и Великобритания, Даниел Лорер, бивш председател на Комисията по прозрачност в Министерството на икономиката и др, припомня БТА. 

Поради краткото време до предсрочните парламентарни избори, насрочени за ноември, от проекта „Продължаваме промяната“ решиха да използват регистрацията на друга политическа сила, за да може да се яви на изборите. След проведени разговори със седем политически формации са избрани партия „Волт“ и „Средна европейска класа“, тъй като двете партии в най-голяма степен отговарят на условията на “Продължаваме промяната” – да нямат проблемно политическо минало, нито искания за пари или места в бъдещите депутатски листи на коалицията.

На 22 септември 2021 г. представляващият “Продължаваме Промяната” Кирил Петков внесе в Централната избирателна комисия документите за регистрация на коалицията за участие в изборите, след като за броени часове бяха събрани необходимият брой подписи за регистриране.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук