fbpx
More

  Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит на „Български пощи“ от 1 януари 2019 г. до 30 април 2022 г.

  Решението беше взето единодушно със 166 гласа "за" след разисквания по питането на народни представители от "Възраждане"

  Народното събрание възложи на Сметната палата да извърши одит за съответствие при финансовото управление на „Български пощи“ ЕАД за периода от 1 януари 2019 г. до 30 април 2022 година.

  Решението беше взето единодушно със 166 гласа “за” след разисквания по питането на народни представители от “Възраждане” към вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова относно състоянието на “Български пощи” след хакерската атака. 

  Предвижда се одитът на дружеството да започне от 23 май т. г. и срокът за внасяне в Народното събрание на окончателния доклад да е 29 август т.г.

  По предложение на Халил Летифов от ДПС срокът за внасяне в парламента беше удължен с един месец, за да се извърши щателен одит и да не се “претупва” дебатът по резултатите от тази проверка, допълва БТА.

  Във ваше правомощие е да възложите Сметната палата да извърши одит на “Български пощи”, обърна се вицепремиерът Калина Константинова към депутатите. Като принципал съм използвала всички правни механизми за проверка на състоянието на дружеството, това е начинът впоследствие да бъде потърсена отговорност от съответните лица, посочи тя.