fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:29:57
събота | 28.05.2022 | 01:29:57
21.1 C
София

Парламентът увеличи броя на членовете на две от постоянните комисии, ИТН ще има повече представители

Парламентарната група на „Има такъв народ“ ще има с по един представител повече или общо по трима в двете комисии

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Парламентът увеличи броя на членовете на постоянните комисии по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси. Местата и в двете комисии ще са 24 вместо досегашните 23.

Парламентарната група на „Има такъв народ“ ще има с по един представител повече или общо по трима в двете комисии. Депутатите одобриха Златомира Карагеоргиева – Мострова за нов член на правна комисия и Снежанка Траянска – за бюджетна.

Над пет часа продължи дискусията по тази точка от дневния ред. Имаше и три прекъсвания на заседанието. Първоначално депутатите дебатираха по два проекта на решение, внесени от ПГ ИТН. С тях се предвиждаше ИТН да има още едно място в правна комисия и в бюджетна за сметка на „Демократична България“.

Коалиционните партньори – „Продължаваме Промяната“, „БСП за България“ и ДБ не бяха съгласни с искането.  Впоследствие председателят на ПГ ИТН Тошко Йорданов обясни, че е постигнато съгласие и парламентът гласува новото предложение за увеличаване броя на членовете на двете комисии, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук