fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:29:35
четвъртък | 26.05.2022 | 20:29:35
25.8 C
София

Парламентът ще търси начин как да се реши проблема с плащанията на пътните строители

В проекта на дневен ред е и първото четене на  Законопроект за българския език

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Парламентът ще разгледа проекти на решения за предприемане на действия от Агенция „Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа.

Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работата на депутатите тази седмица, публикувана на интернет страницата на Народното събрание. Внесени са два проекта на решение: единият – с вносители Тошко Йорданов, председател на ПГ “Има такъв народ”, и група народни представители, вторият – с вносители Настимир Ананиев и група народни представители от “Продължаваме Промяната”.

Миналата седмица депутатите не стигнаха до решение за разплащането с пътните фирми. В пленарната зала бяха отхвърлени и трите проекта за решение – на правната комисия, на регионалната и на вносителя – депутати от управляващото мнозинство. Очаква се след приемането на въпросното решение от Народното събрание, пътните фирми да получат първата половината от средствата за ремонт и поддръжка на пътищата, останалите след засилени мерки по контрол.

Вчера на заседание на ресорната комисия по регионална политика депутатите приеха контролът по отпускането на останалите петдесет на сто от средствата да се поеме от Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в парламента, вместо предлаганата досега Комисия по превенция и противодействие на корупцията.

Проектът на програма за работа на народните представители предвижда на първо гласуване да бъдат гледани промени в Закона за насърчаване на заетостта, в Закона за енергията от възобновяеми източници, в Закона за данък върху добавената стойност, както и в Закона за обществените поръчки.

В проекта на дневен ред е и първото четене на  Законопроект за българския език, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук