fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:16

Парламентът приема закона за делегираните европейски прокурори

Измененията са внесени от Министерския съвет и бяха гласувани на първо четене на 14 юли

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Окончателното приемане на промените в Закона за съдебната власт за делегираните европейски прокурори предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание. Законопроектът е предложен за точка първа за днес. Измененията са внесени от Министерския съвет и бяха гласувани на първо четене на 14 юли.

Предвижда се европейските делегирани прокурори да бъдат обособени в самостоятелна структура, която да има собствена администрация, да бъде бюджетно осигурена и определена като организационна единица по Закона за защита на класифицираната информация. Така структурата ще има самостоятелно секретно деловодство. Предвижда се и задължение на държавата да осигури необходимата сграда за работата на делегираните прокурори.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img