fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:13:24
петък | 20.05.2022 | 06:13:24
5.7 C
София

Парламентът почете с минута мълчание паметта на загиналите в Априлското въстание 

Нека е вечна паметта на всички, загубили живота си, за да я има България, каза в словото си Никола Минчев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

С едноминутно мълчание в памет на загиналите в Априлското въстание започна заседанието на Народното събрание.

Днес е 20 април – денят, в който през 1876 г. в Копривщица е гръмнала първата пушка и е започнало Априлското въстание. Това каза в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Никола Минчев. Въстание, по думите му, дълго подготвяно от българските революционери, чакано дълго от българския народ и осъществено със себеотрицание и вяра в постигане на заветната цел.

“То не постига целта си, но отдадеността и храбростта, с която нашите предци са се опълчили срещу цяла империя, ще се помнят, докато я има България. Априлското въстание е сред най-решителните крачки, направени от българския народ, с която той заявява решимост да възстанови своята държава, да отхвърли тиранията и да поеме в свои ръце бъдещето на страната си”, заяви Минчев.

Длъжни сме, подчерта председателят на парламента, да преклоним глава пред всички онези, които с живота си са платили нашата свобода, които със смелостта и куража си са впечатлили целия свят, и направиха така, че днес да има българска държава, знаме, парламент.

Нека е вечна паметта на всички, загубили живота си, за да я има България. И нека ние сме достойни техни наследници, и в делата си да се водим единствено от интересите на Българя и добруването на българския народ, завърши словото си Никола Минчев, допълни БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук