fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:13

Парламентът ще обсъди законопроект за борба с корупцията

Предлага се КПКОНПИ да бъде разделена на два отделни органа

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Депутатите ще обсъдят на първо четене законопроект за противодействие на корупцията, внесен от Андрей Гюров и група народни представители. Очаква се разглеждането му да е точка втора от дневния ред.

Промените касаят работата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Вносителите предлагат комисията да бъде разделена на два отделни органа – Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) и Комисия за противодействие на корупцията (КПК).

Предвижда се още да има разследващи инспектори, които да могат да извършват предварителни проверки и разследвания по реда на Национално процесуалния кодекс. Те ще имат право и на служебно оръжие, гласят предложените текстове.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img