fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:40:27
петък | 27.05.2022 | 02:40:27
17.8 C
София

Парламентът не одобри Любомир Каримански за управител на БНБ

С 56 гласа "за", 36  "против" и 140 "въздържал се"  Народното събрание отхвърли кандидатурата му

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Парламентът не одобри Любомир Каримански за управител на БНБ.

С 56 гласа “за”, 36  “против” и 140 “въздържал се”  Народното събрание отхвърли кандидатурата на Любомир Каримански за гуверньор на БНБ. Председателят на бюджетната комисия беше предложен от ПГ на “Има такъв народ”. Той остана единствената кандидатура, след оттеглянето на Андрей Гюров, номиниран от ПГ на “Продължаваме Промяната”.

“Голяма част от тези, които не гласуваха за мен, в личен разговор ми казаха, че ме подкрепят и поради политически решения, при обмяната на постове в коалиция, няма да могат да гласуват така, както биха искали да гласуват. Получих голям и мъдър политически урок”.

Това бяха първите думи на Любомир Каримански веднага след гласуването, допълва БТА.

Любомир Каримански посочи, че този урок ще му помогне, защото не контролът върху парите на България, а знанието е незаменима ценност. “Точно това се надявах, че ще бъде разбрано, но накрая знанието получих аз, не вие, народните представители. Искрено благодаря за този урок”, заяви Каримански.

“Благодаря на всички, които гласуваха за мен и на всички, които не гласуваха за мен. Много добре знам, че голяма част от тези, които не гласуваха за мен, в личен разговор ми казаха, че ме подкрепят и поради политическо решение при обмяната на постовете в коалиция няма да могат да гласуват така, както биха искали. Благодаря ви и на вас! И в двата случая получих голям и мъдър политически урок”, каза Каримански.

Разбрах, че преследването на сметката е по-важно от продължаването на промяната – да ми е за обица на ухото, коментира още той.

Каримански отбеляза, че общото между банките и политиката е доверието и то е много ценен капитал. Струваше ли си да се похарчи толкова доверие с лека ръка, попита Каримански и се обърна към колегите си в средата на залата: “Сигурно ще научите този урок в следващите дни, месеци и години”.

Дебатите продължиха близо три часа.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук