fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:30

Парламентарна комисия изслушва шефовете на “Булгаргаз” и “Булгартрансгаз” заради спрените доставки от Русия

Това става на фона на ново поскъпване на петрола след вчерашния рекорден спад  от 8 на сто поради опасения, че световната икономика навлиза в период на рецесия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Парламентарна комисия за проверка на обстоятелствата довели до спиране на природния газ от “Газпром експорт” и избора на алтернативни доставчици от “Булгаргаз” изслушва изпълнителния директор на “Булгаргаз” ЕАД Людмил Йоцов и изпълнителния директор на “Булгартрансгаз” ЕАД Владимир Малинов.  

Това става на фона на ново поскъпване на петрола след вчерашния рекорден спад  от 8 на сто поради опасения, че световната икономика навлиза в период на рецесия.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка август се покачиха до 105,85 долара за барел, след като вчера спаднаха с цели 9,5 на сто.

Американският лек суров петрол поскъпна с 2,64 долара или 2,7 на сто до 102,14 долара за барел, след като вчера затвори на цена от под 100 долара за пръв път от април.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img