fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:20:46
събота | 28.05.2022 | 00:20:46
21.1 C
София

Паркът за танцуващи мечки в Белица отваря врати

Всички обитатели вече са будни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Паркът за танцуващи мечки край Белица отваря врати за посетители на 19 април. Продължителната зима забави отварянето на парка тази година, който по традиция приема посетители от първите дни на април. Всички деветнадесет обитатели вече са будни.

Почти всички тази година бяха заспали зимен сън. Двама от тях – Теди и Рику, които са и най-младите мечки в парка, и тази година са пропуснали съня, но вече се проявяват признаци и вероятно следващата година ще заспят. 

Тази година възрастният мечок Добри е заспал зимен сън, за разлика от миналата година, коментираха от парка и посочиха, че мечокът е на възраст 35 години, при продължителност на живота на мечките в естествена среда около 22 години. 

След събуждането на мечките, гледачите в парка прилагат диета, която съобразяват с всеки обитател. Захранването започва няколко дни след събуждането, след което се предлагат зеленчуци и протеини.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук