fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 03:40

Париж отмени новогодишната заря на “Шанз Елизе”

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Париж отмени празничната новогодишна заря на булевард “Шанз Елизе”. Причината за това са новите мерки, въведени от правителството, което се бори срещу разпространението на варианта на коронавируса “Омикрон”, съобщава телевизия БФМ, цитирана от Ройтерс и БТА.

Вчера френският министър-председател Жан Кастекс заяви, че всякакви големи публични празненства в новогодишната вечер ще бъдат забранени и препоръча на хората, дори да са ваксинирани, да се тестват за Ковид-19, преди да се събират, за да празнуват идването на новата година.

“Предполага се, че поне 10% от новозаразените във Франция в момента се дължат на новия вид и това е основната причина за намеренията да бъдат затегнати разпоредбите за достъп до някои места”, каза в интервю за радио “Франс Ентер” министърът на здравеопазването Оливие Веран.

Новият здравен пропуск, който се очаква да бъде въведен в началото на новата година, предвижда хората да трябва да удостоверяват, че са ваксинирани, преди да влязат в ресторант или да се качат на обществено транспортно средство, пътуващо на дълги разстояния.

Засега е достатъчно при посещаване на много места на закрито да бъде показан скорошен отрицателен тест за Ковид-19.

Веран допълни, че очаква в началото на идната седмица френската здравна служба да получи зелена светлина за ваксиниране срещу коронавирус на децата от 5 до 11 години.

Засега могат да бъдат ваксинирани само деца със сериозни здравословни проблеми или такива, за които има допълнителен здравен риск.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img