fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:38:04
четвъртък | 26.05.2022 | 04:38:04
16.7 C
София

Папата осъди “отвратителните деяния” в Украйна

Войната в Украйна е белязана от "силите на злото", заяви светият отец

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Войната в Украйна е белязана от “силите на злото”, защото води до ужасяващи действия като клането на цивилни, заяви папа Франциск, цитиран от Ройтерс.

Изявлението на светия отец беше прочетено пред участниците в междурелигиозно поклонение в знак на солидарност с украинския народ, в Чернивци, Западна Украйна. Поклонението беше организирано от базирания в Израел междурелигиозен институт “Пророк Илия”.

“Сегашният момент ни оставя дълбоко притеснени, защото е белязан от силите на злото”, се казва в посланието. “Страданието, причинено на толкова много крехки и беззащитни хора; многото изклани цивилни и невинните жертви сред младите; отчайващото положение на жените и децата. Всичко това безпокои съвестта ни”, подчерта главата на католическата църква.

Папата отхвърля определението на руския президент Владимир Путин, като нарича конфликта в Украйна “война”, а не “специална операция”, отбелязва Ройтерс. Според Кремъл твърденията, че руски сили са извършили военни престъпления, екзекутирайки мирни граждани в Украйна, са “чудовищна фалшификация”, целяща да очерни руската армия.

В поклонението участваха и евреи, индуисти, мюсюлмани, будисти и последователи на други религии, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук