fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 01:35:04
петък | 20.05.2022 | 01:35:04
11.3 C
София

Папата насрочи международен ден за молитва за мир в Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Папа Франциск призова за международен ден на “молитва за мир” на 26 януари, за да спре задълбочаването на кризата в Украйна, като заяви, че напрежението застрашава сигурността на Европа и рискува да предизвика огромни последици, съобщи Ройтерс.

“Със загриженост следя нарастващото напрежение, което заплашва да нанесе нов удар на мира в Украйна и да постави сигурността на Европа под съмнение, с още по-широки последици”, заяви папата, цитиран от БТА.

Той призова “всички хора с добра воля” да се молят следващата сряда, така че всички политически инициативи “да бъдат в служба на братството между хората”, а не на пристрастни интереси.

“Онези, които преследват интересите си, като вредят на другите, са в неуважение към призванието си като хора, защото всички ние сме създадени като братя”, каза още главата на Римокатолическата църква.

Папата обяви молитвения ден и отправи призив за диалог с цел потушаване на кризата по време на седмичното си обръщение и благословия към поклонниците и туристите на площад “Свети Петър”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук