fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:45:08
събота | 28.05.2022 | 12:45:08
21.8 C
София

Папата е поискал лична среща с Путин

Главата на католическия свят се опасява, че Путин не иска да да има тази среща в този момент

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Папа Франциск каза в публикувано днес  интервю , че е поискал среща в Москва с руския президент Владимир Путин, за да се опита да спре войната в Украйна, но не е получил отговор.

Пред италианския вестник “Кориере дела сера” папата каза също, че патриарх Кирил на Руската православна църква, който подкрепя войната, не може да се превърне в министрант на Путин. ,Папата използва дума, с която се наричат момчетата, които прислужват по време на литургия.  

Франциск, заяви пред вестника, че около три седмици след началото на конфликта той е поискал от висшия дипломат на Ватикана да изпрати послание до Путин. 

В него се казва, че папата  е готов да отиде в Москва, ако разбира се, лидерът на Кремъл да позволи това. Но все още не е получил отговор и продължава да настоява. Главата на католическия свят се опасява, че Путин не иска да да има тази среща в този момент., 

Досега Франциск не беше споменавал публично и конкретно Русия или Путин от началото на войната. Нещо повече, той използва термини като неоправдана агресия и инвазия и жестокост говорейки за Руската агресия,  изказа състрадание за мъките, на които са подложени цивилните

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук