fbpx
More

  Културният център “Иван Михайлов” в Битоля осъмна опожарен

  Официалното откриване на клуба беше на 16 април тази година в присъствието на Илиана Йотова, Кирил Петков и много политици

  През нощта или рано тази сутрин е запален Културния клуб “Иван Михайлов” в Битоля. Изгоряла и неизползваема  е входната врата на центъра. На място е извършен полицейски оглед, а представителите на Културен клуб “Иван Михайлов” в Битоля очакват виновниците да бъдат открити и да понесат отговорност. 

  Към Битоля пътуват българският министър на външните работи Теодора Генчовска и посланикът на страната ни в Северна Македония Ангел Ангелов. 

  Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда акта на умишлен палеж на входа на сдружение “Иван Михайлов” в Битоля.

  “Тази вандалска атака е поредното доказателство, че има много участници, които са против напредъка в отношенията между Северна Македония и България и нашето общо европейско бъдеще. Това престъпление не е извършено случайно на този ден, когато двете страни ще установят диалог за преодоляване на отворените въпроси по пътя на европейската интеграция на Северна Македония. Компетентните органи на държавата полагат усилия за откриване на извършителя на този вандалски акт,” пише в съобщение на МВнР на Северна Македония. 

  Официалното откриване на клуба “Иван Михайлов” в Битоля беше на 16 април тази година в присъствието на Илиана Йотова, Кирил Петков и много политици, допълва БТА.