fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:50

“Овергаз” и американска компания с меморандум за доставка на втечнен газ (ВИДЕО)

Договорът е за доставката на 1 млрд. куб. метра газ годишно за следващите 10 години

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Българската газова компания “Овергаз” и американската “Екселерейт Енерджи Инк.” са сключили меморандум за доставка на регазифициран втечнен природен газ на планирания терминал във Вльора, Албания.

Договорът предполага доставката на 1 млрд. куб. метра газ годишно за следващите 10 години.

Светослав Иванов, изпълнителен директор на “Овергаз”, определя подписването на това споразумение като “феноменален пример за напредъка по пътя към енергийна диверсификация и енергийна сигурност в Европа и по-специално на Балканите“.

Проектът на американската компания за терминал във Вльора ще помогне за диверсификацията на синьото гориво не само за България, но и за съседни държави в региона. Терминалът във Вльора ще се свърже с Трансадриатическия газопровод чрез газопровода Вльора-Фиер.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img