fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:46

Овцевъди държат животните на тъмно и студено

Фермерите пестят ток

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Животновъдите в страната предупреждават за огромни трудности в бранша, които могат да доведат до фалити. Те извеждат като основни проблеми ниска изкупна цена на месото, жестока конкуренция от съседни държави и високи цени на електроенергията и смеските, с които се хранят животните.

Животновъдът Симеон Хаджиев каза за “Твоят ден” по NOVA NEWS, че в момента дори цена от 20 лв. живо тегло за агнешкото месо не покрива разходите, които се правят по фермата, защото всичко се е вдигнало с 50, 70 до 100%.

Хаджиев разясни, че и преди скока на цените разходите през зимата не са били покривани. Той е спрял тока в някои от помещенията, за да пести, но това се отразява негативно на овцете и агнетата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img