fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:05

Отстранена е аварията, която остави Шумен без вода

От местното ВиК дружество заявиха, че до момента не са извършвали толкова сложен ремонт

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Аварията, която остави шуменци без водоподаване през последните 24 часа, вече е отстранена. Това съобщи главният инженер на ВиК дружеството Антон Стефанов.

В 3 ч. тази сутрин екипите са приключили работа и започва пълненето на системата. Водоподаването се очаква да бъде възстановено до 4-5 часа.

“След като в 1 ч. през нощта успяхме да осушим участъка под реката, в 3.30 ч. отстранихме аварията. След това се пристъпи към пълнене на водопреносната мрежа. На този етап вече работи Помпена станция “1300” и започва да се пълни водоемът, който е основен за град Шумен. До четири – пет часа ще успеем и до най-високите точки да достигнем с водоподаването. Предприемаме мерки за по-бавното пускане на водата, за да не станат допълнителни аварии”, каза за инж. Антон Стефанов.

Противопожарната служба осигуряваше водоноски за гражданите по време на ремонтите дейности.

Шумен остана без вода заради авария на довеждащия водопровод от язовир “Тича”. От местното ВиК дружество заявиха, че до момента не са извършвали толкова сложен ремонт.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img