fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:35

Отстъпката от 25 стотинки за горивата влиза в сила от събота (ВИДЕО)

Трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да ползват отстъпката

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Отстъпката от 25 ст. за литър бензин А95,газ или пропан-бутан ще могат да получат всички потребители от 9 юли, след измененията на Закона за държавния бюджет. Това означава, че ефективно отстъпката ще може да се ползва от събота, след като днес в “Държавен вестник” е обнародван актуализираният бюджет, в който са заложени антикризисните мерки, част от които е тази отстъпка.

От НАП уточняват, че компенсацията ще се дават при зареждане с гориво на леки автомобили – категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, собственост на физически лица, като те трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да ползват отстъпката.

Друго важно условие за това е и видът гориво да е с най-ниската цена, което означава, че при зареждане на бензин А98 или дизел с добавка няма да може да се приложи намалението от 25 стотинки. Отстъпката ще се предоставя от бензиностанции, които са се съгласили да я дават, а не във всички, като не са предвидени ограничения в броя на зарежданията и количеството гориво, допълват от НАП.

Компенсацията ще се начислява като намаление от крайната цена при плащане за зареденото количество на касата, без значение дали това ще стане в брой или с карта. За горивото с отстъпка бензиностанцията ще издава разширен фискален бон, в който ще са вписани регистрационният номер на превозното средство, вид и количество на зареденото гориво, както и отстъпката от 25 ст. на литър.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img