fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:57

Временно затварят за ремонт отсечка от околовръстния път на Пловдив и пътя Пловдив – Садово

Движение и трафикът ще се пренасочва през града на тепетата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От 9 август отсечка от Околовръстния път на Пловдив и пътя Пловдив – Садово ще бъдат временно затворени. Това съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”. Причината са ремонтни дейности. Трафикът ще се пренасочва през града на тепетата.

Строителните дейности са част от започналия през 2021 година поетапен ремонт на над 14 километра от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между “Коматевско” и “Асеновградско шосе”. В заключителен етап е започналият през юли тази година ремонт от “Пещерско” до “Коматевско шосе”. След приключването му ще се обнови и отсечката между “Пазарджишко” и “Пещерско шосе”.

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Срокът за завършване на ремонта на Околовръстния път е 30 септември 2022 година.

От 9 август до 15 септември тази година ще започнат дейностите по 11-километрова отсечка от пътя Пловдив – Свиленград. Това е участъкът от пътен възел “Скобелева майка” в Пловдив до кръстовището за Садово. Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Тежкотоварните и леките автомобили ще преминават от пътен възел “Скобелева майка” в Пловдив по пътя Пловдив – Раковски, ще продължават по АМ “Тракия” до пътната връзка за село Плодовитово при 165-ти км на автомагистралата, след което през селата Мирово и Милево ще стигат до Поповица и ще продължават по пътя Поповица – Свиленград.

За леките автомобили е осигурено и още едно обходно трасе: пътен възел “Скобелева майка” в Пловдив – Ягодово – Катуница – Караджово – пътя Кочево – Садово – пътя Садово – Поповица.

Проектът за ремонт на отсечката включва подобряване на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, както и ландшафтно оформление. Участъкът ще бъде с нова маркировка и ограничителни системи. Предвидените ремонтни дейности на пътя Пловдив – Свиленград са за около 10 милиона лева.  

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here