fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:42:20
петък | 20.05.2022 | 07:42:20
5.7 C
София

Отпадна мораториумът върху цените на тока, парното и водата

С падането на ограничението се задава 30% скок в цената на водата

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Отпадна мораториумът върху цените на тока, парното и водата за бита. Правителството отчете, че мораториумът е изпълнил целта си, защото в студените месеци хората са имали стабилност по отношение на сметките, а бизнесът е бил компенсиран.

Премиерът Кирил Петков обеща, че цената на тока за бита няма да се увеличава.

Президентът Румен Радев пък призова за ясни гаранции от страна на кабинета около предстоящия ценови шок.

Очаква се КЕВР да реши с колко да поскъпне природният газ. Прогнозата на регулатора е, че цената му ще скочи с над 13%.

Стана ясно, че доставките на газ на България от Русия за април са гарантирани, тъй като страната ни е платила количествата авансово в долари, както е по договор. Междувременно е удължен периодът за изземване на природен газ от хранилището в Чирен, за да бъдат гарантирани доставките през този месец, който ще бъде последен за отоплителния сезон.

С края на мораториума обаче се задава 30% скок в цената на водата. Увеличение на тока евентуално ще има от 1 юли.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук