fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:21

Отпадането на визите за САЩ беше тема на среща в МВР с представители на Департамента по вътрешна сигурност на страната

Като добра практика бе посочено провеждането на регулярни тристранни срещи

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Заместник-вътрешният министър Таня Райчева се срещна със заместник-подсекретар в Департамента по вътрешна сигурност на САЩ Кели Ан Буриси, , съобщиха от МВР. Визитата е в контекста на регионална обиколка на Буриси, включваща България и Румъния. 

Основна тема на разговора бе напредъкът на България за включване в Програмата на САЩ за безвизови пътувания, отбелязват от МВР.

Райчева информира гостите за постигнатите резултати в областта на граничната сигурност, обмена на информация, борбата с организираната престъпност и др. Като добра практика бе посочено провеждането на регулярни тристранни срещи (във формат ЕС – България – САЩ), на които се проследява етапът на изпълнение на изискванията на програмата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img