fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:57

Отпада месечната карта за една линия в градския транспорт (ВИДЕО)

Освен това ще бъде въведен и бял билет

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Месечните карти за една линия в градския транспорт ще отпаднат след 31 декември тази година, реши столичния общински съвет на редовното си заседание.
Според Милка Христова от БСП с приемането на доклада ще бъде ощетена групата на пенсионерите, студентите и учениците.
Картата за една линия дава възможност да се ползва от всички линии, които минават по даден маршрут, обясни на свой ред Борис Бонев от „Спаси София“, който е един от вносителите на доклада.

От доклада става ясно, че до края на годината ще бъдат въведени и годишни карти за ученици и студенти, чиито цени ще са на база 10-месечна такса, тоест ползвателите им ще имат два месеца безплатен превоз.

Освен това ще бъде въведен и бял билет, който ще е безплатен при високи нива на замърсяване на въздуха.

Столичният общински съвет не успя да приеме Наредбата за въвеждането на ниско-емисионни зони в центъра на София, с които трябваше да се въведат ограничения за влизане в центъра на стари автомобили или коли с нисък екологичен стандарт. Предложението на ГЕРБ е отхвърлено от съветниците от Демократична България, БСП, ВМРО и независимите съветници.

Общински съвет гласува и Стандарт за настилките в пешеходните пространства. Документ създава правилата, по които ще се изпълняват настилките и елементите на пешеходните пространства на града в зависимост от зоната, в която попадат.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img