2.12.2022 | петък | 02:13

Отпада изискването да се носи бележка в детската градина след тридневно отсъствие

Публикувано:

Сподели поста:

Отпада изискването децата, които се връщат в детската градина след отсъствие, да предоставят бележка от личен лекар, че не са били в контакт със заразно болен в последните 3 дни. Това предвиждат промени в наредбата за здравните изисквания към детските градини, подготвени от министър Стойчо Кацаров.

Според него този документ се издава въз основа на твърдения на родителите и реално само създава допълнителна заетост на личните лекари, става ясно от мотивите на служебния министър към предложените от него промени. Освен това изискването води до опашки пред лекарските кабинети, което нарушава противоепидемичните мерки.

Бележка ще се изисква само в случаите, когато детето е било заразно болно или е било под карантина заради заразен член на семейството, предвиждат още промените в наредбата. Тя обаче ще се дава след преглед от лекар, а не на база информация от родителите.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху