fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:40:19
четвъртък | 26.05.2022 | 17:40:19
26.8 C
София

Отново сблъсъци между полиция и палестински младежи в Йерусалим

Напрежението в района нараства през последните две седмици, като резултат на палестински нападения в Израел, до момента са загинали 14 човека.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Нови сблъсъци между израелски полицаи и палестински демонстранти избухнаха днес на Храмовия хълм в Ерусалим.

Рано тази сутрин израелски полицаи бяха разположени там, а млади палестинци започнаха да ги замерят с камъни. Няколко души бяха ранени.

Сблъсъците се случват по време на  Страстната седмица и в непосредствена близост до Гроба Господен, когато светите места са пълни и с хиляди християни, които участват в религиозните церемонии.

Храмовият хълм, наричан от палестинците Площад на джамиите, е най-свещеното място за юдаизма и третото по важност за исляма.

Палестинските екстремисти пък размахаха оръжията в Газа – като демонстрация на сила, докато напрежението нараства заради насилието в Йерусалим.

Бойците от групировката “Ислямски джихад” позволиха да бъдат заснети в четвъртък във военни униформи и маски близо до границата.

Напрежението в района нараства през последните две седмици. В резултат на палестински нападения в Израел, до момента са загинали 14 човека.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук