Отново опашки на Дунав мост, отново заради ремонт

От Гранична полиция уточниха, че строително-ремонтните дейности ще се извършват само през деня, а през нощта движението ще е нормално

0
186

Ремонтните дейности на Дунав мост край Русе предизвикаха сериозни опашки в движението. Причината за затруднения трафик е заради ремонтни дейности. Заради многото преминаващи камиони пътният асфалт е станал на коловози, оплакват се шофьори. Това е наложило ремонт на пътната настилка, което пък води до огромни задръствания. 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ са планирали в българския участък на съоръжението да се подмени повърхностния слой на асфалта, който на места е силно деформиран. Коловозите, образувани от преминаващите тежкотоварни камиони са сериозна предпоставка за инциденти, коментираха шофьори, които редовно пътуват през граничния пункт.

Ремонтните дейности започнаха сс фрезоване на асфалта в началото на съоръжението от българската страна. 

Строителни работници осигуряват преминаването през моста поетапно в едната и в другата посока. Въпреки това трафикът беше затруднен и се налагаше изчакване от по 20-30 минути за влизане или излизане от България.

От Гранична полиция уточниха, че строително-ремонтните дейности ще се извършват само през деня, а през нощта движението ще е нормално.