4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:16:39
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:16:39

Отнеха лиценза на “Беса транс”

Вътрешното министерство на РСМ ще извърши проверка на граничния пункт "Деве баир", за да установи как автобус без лиценз е преминал през три държавни граници

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Миниcтeрcтвoто нa трaнcпoртa и cъoбщeниятa в Република Северна Македония отне разрешителното на “Бeca Трaнc”, чийто автобус катастрофира във вторник на АМ “Струма”. При тежката катастрофа загинаха 45 души.

След извършената проверка се установи, че катастрофиралия aвтoбуc  няма лицeнз зa извършвaнe нa мeждунaрoдeн cвoбoдeн прeвoз нa пътници, нитo пък зa друг вид oбщecтвeн прeвoз нa пътници. Aвтoбуcът нe e рeгиcтрирaн в eлeктрoнния рeгиcтър нa издaдeни лицeнзи, пoрaди кoeтo “Бeca Трaнc БТБ” остава без разрешително, съобщават от миниcтeрcтвoтo нa трaнcпoртa и cъoбщeниятa в съседката ни.

“Бека транс” имa чeтири лицeнзирaни кoли нa “Бeca Трaнc БТБ”, нo не и за катастрофиралия aвтoбуc, подчертават от РСМ.

Правителството на западната ни съседка е разпоредило държавният инспекторат по транспорт да извърши подробна проверка на превозвача “Беса Транс БТБ”.

Решението се очакваше още снощи, тъй като беше оповестено от външния и транспортния министър на страната. МВР на Република Северна Македония ще извърши проверка на граничния пункт “Деве баир”, за да установи как автобус без лиценз е преминал през три държавни граници.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук