fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 03:27

Отнеха достъпа до класифицирана информация на Сотир Цацаров

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бившият главен прокурор и председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници.

Според телевизията срещу Цацаров се води разследване от ДАНС.

В директно включване премиерът Кирил Петков потвърди, че шефът на КОНПИ е останал без достъп до класифицирана информация.

“Мога да кажа, че тази работа е била от дълго време в ДАНС и не знам дали г-н Цацаров с вчерашната си оставка е предполагал, че това днес ще се случи. В 9 ч тази сутрин представители на ДАНС са го чакали да му връчат тази информация”, каза Петков пред БНТ.

Вчера стана ясно, че бившият Обвинител №1 подава оставка от антикорупционната комисия и ще освободи поста до 1 март.

Официално бяха обявени лични причини.

Премиерът допълни, че не знае дали има връзка между оставката и отнемането на достъпа до информация.

“Надявам се, че двете неща не са свързани, защото в противен случай означава, че е знаел за това, но не вярвам”, уточни Кирил Петков.

По-рано днес сайтът bird.bg съобщи, че процедурата за отнемане на допуска е в ход и това е предизвикало анонса за оттеглянето.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img