fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:41:14
петък | 27.05.2022 | 18:41:14
28.8 C
София

Отлага се отпадането на бялата хартиена рецепта (ВИДЕО)

Тя трябваше да стане електронна от 1 май

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Замяната на бялата хартиена рецепта с електронна се отменя. Тя беше планирана за 1 май, но заради множество постъпили предложение и становища в рамките на общественото обсъждане на проекта за изменение на Наредба № 4 от 2009 г. за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти на този етап се отлага.

Част от притесненията на пациентски организации бяха, че отпадането ѝ ще затрудни възрастните с набавянето на лекарства, а аптеки в малки населени места са заплашени от фалит, защото не могат да отделят средства за закупуване на софтуер. 

Здравното министерство продължава да работи в посока въвеждане на електронно здравеопазване. Елементите от него са електронната рецепта, електронно направление и въвеждане на електронно здравно досие до края на тази година.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук