fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:09

Откриват нова процедура за избор на европейски делегирани прокурори

Предложението на Лаура Кьовеши е България да има 15 делегирани прокурори

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет  откри нова процедура за избор на европейски делегирани прокурори.

“Надявам се тази процедура да бъде успешна”, каза главният прокурор Иван Гешев.

Той заяви, че конкурсът се обявява, след като е провел разговор с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, тъй като се е установило сериозно натоварване на българските европейски делегирани прокурори, които работят в момента.

“Ние, заедно с Италия, сме изпратили най-голям брой дела на Европейската прокуратура, което наложи обявяването на тази процедура”, добави главният прокурор.

Предложението на Лаура Кьовеши е България да има не 10, а 15 делегирани прокурори. В момента те са девет на брой.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img