fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:28

Открита е процедура за избор на омбудсман на Община Благоевград

Кандидатите имат 15-дневен срок, в който да подадат документите си

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В Благоевград откриват процедура за избор на омбудсман, съобщиха от Общинския съвет.

На проведено заседание на временната Комисия за номинация за избор на обществен посредник е взето решение за обявяване началото на процедурата по номинация за обществен посредник.

Кандидатите имат 15-дневен срок след датата на публикуване на обявлението, в който да подадат документите си.

За участие в процедурата по номинация кандидатите следва да представят: заявление, автобиография, свидетелство за съдимост, копие от диплом за висше образование, документ, удостоверяващ трудов стаж, концепция за изпълнението на функцията на обществения посредник, както и други материали, които по тяхна преценка са в подкрепа на кандидатурата им.

След изтичане на обявения срок комисията ще разгледа постъпилите документи от кандидатите и ще проведе събеседване с избраните по документи, след което ще предложи на Общинския съвет за гласуване до три кандидатури за обществен защитник. Омбудсманът ще бъде избран за срок до изтичане на мандата на настоящия Общински съвет.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img