fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:08

Откриха газовата връзка България-Гърция (ВИДЕО)

Междусистемната газова връзка Гърция - България е най-големият газов проект в България, който не е свързан с Русия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Премиерът в оставка Кирил Петков и премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис участваха в церемонията за официално откриване на газовия интерконектор Гърция-България. присъства и министърът на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов.

Цената на газът ще падне до една трета, след като заработи Интерконеконекторът, заяви премиерът в оставка Кирил Петков.

Газовата връзка е от особено голямо значение за България, защото ще свърже мрежите на двете съседни държави и ще осигури достъп на България до Южния газов коридор и до редица нови източници на природен газ. Интерконекторът между Стара Загора и Комотини ще позволи на България да стане основен транзитьор на Балканите. Газова връзка е с дължина от 140 км на българска територия. Предвиденият първоначален капацитет на интерконектора е 3 млрд. м3/год., а максималният до 5,5 млрд. м3/год. на следващ етап.
Това е й най-големият газов проект в България, който не е свързан с Русия.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here