fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 16:25:17
четвъртък | 26.05.2022 | 16:25:17
27.8 C
София

Откраднаха покрива на театъра в Благоевград

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Изчезнаха 30 квадратни метра медна ламарина от козирката на Драматичен театър “Никола Вапцаров” в Благоевград. Кражбата вероятно е извършена през нощта във вторник срещу сряда, обяви директорът на театъра Маргарита Мачева.

“Сградата е държавна, а театърът е длъжен да я подържа. Но сега, в края на годината, нямаме никакви средства в бюджета. Вече събрахме оферти за ремонта, но сумата е доста голяма и театърът не може сам да се справи”, каза Мачева пред bTV.

“Подали сме сигнал за кражбата, наоколо има камери и се надяваме, че бързо ще се разбере какво точно се е случило с нашия покрив”, допълни зам.-директорът Севар Иванов.

От културната институция се надяват на помощ и от зрителите си.

“Отправяме апел към държавата, общината и нашите почитатели. Спешно се нуждаем от помощ”, заяви Маргарита Мачева пред бТВ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук