28.11.2022 | понеделник | 02:38

Откраднаха покрива на театъра в Благоевград

Публикувано:

Сподели поста:

Изчезнаха 30 квадратни метра медна ламарина от козирката на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград. Кражбата вероятно е извършена през нощта във вторник срещу сряда, обяви директорът на театъра Маргарита Мачева.

„Сградата е държавна, а театърът е длъжен да я подържа. Но сега, в края на годината, нямаме никакви средства в бюджета. Вече събрахме оферти за ремонта, но сумата е доста голяма и театърът не може сам да се справи“, каза Мачева пред bTV.

„Подали сме сигнал за кражбата, наоколо има камери и се надяваме, че бързо ще се разбере какво точно се е случило с нашия покрив“, допълни зам.-директорът Севар Иванов.

От културната институция се надяват на помощ и от зрителите си.

„Отправяме апел към държавата, общината и нашите почитатели. Спешно се нуждаем от помощ“, заяви Маргарита Мачева пред бТВ.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...