fbpx
20 C
София
14 август 2022 | неделя | 20:58

Отцепниците от ИТН очакват ясна законодателна програма от “Продължаваме промяната”

Независимият депутат Кирил Симеонов не присъства на преговорите за нов кабинет

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Шестима независими депутати, напуснали групата на “Има такъв народ”, пристигнаха в Народното събрание, за да разговарят с лидерите на “Продължаваме промяната” за съставяне на правителство. В средата на миналия месец от партията на Слави Трифонов се отцепиха народните представители Иво Атанасов, Николай Радулов, Светлин Стоянов, инж. Георги Георгиев, Деян Петков и спортният министър в оставка Радостин Василев. Няколко няколко дни по-късно те бяха последвани и от Кирил Симеонов, който днес не присъства на преговорите.

“Радвам се да продължим консултациите, искаме да чуем вашите идеи за програмата, кои, според вас, са основните задачи за кабинета”, обърна се номинираният за министър-председател Асен Василев към депутатите в началото на срещата. “Знаете какво до момента сме предложили, надявам се да има конструктивен диалог, след което да започнем изработването на една доста стройна програма в началото на идващата седмица. Искаме да чуем с интерес вашите идеи за програмата, за това каква, според вас, е основната задача на кабинета. Надяваме се на конструктивен диалог”, посочи той.

“Очакваме да чуем вашите предложения и тези на БСП и “Демократична България”. Това, което ни интересува, за да получи правителството подкрепа, е ясно изразена законодателна програма и ясно изразена програма на правителството за действия в определен срок”, заяви Иво Атанасов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img