fbpx
More

  Отбелязват Световния ден на ходенето в 16 общини на страната

  За 29-ти пореден път Българската федерация спорт за всички /БФСВ/ организира отбелязването на деня с финансовата подкрепана Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява под патронажа на служебния министър на спорта Андрей Кузманов.


  Националната проява Световен ден на ходенето ще се проведе в 16 общини на страната. На 2 октомври са призовани да се включат в инициативата жителите на Разград; на 3 октомври – Велинград; Асеновград. В София такава проява ще има в два района –  „Панчарево“, сборен пунк стадион Лозен и район „Връбница“, като началото там ще бъде поставено от пенсионерския клуб в с. Мрамор.

  Към това хората да се движат пеша ще бъдат призовани и в Добрич, Дупница, Ловеч, Плевен, Пловдив, Самоков, Сандански, Варна, Враца, Благоевград. Световният ден на ходенето в Габрово пък ще бъде отбелязан на 9-ти октомври.


  В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

  Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.