fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:18:05
четвъртък | 26.05.2022 | 05:18:05
14.9 C
София

Отбелязваме Международния ден на Земята

Тази година мотото на кампанията е „Инвестираме в нашата планета“

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Международният ден на Земята се отбелязва днес. Тази година мотото на кампанията е „Инвестираме в нашата планета“, посочват от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). 

На фокус са екологичната и социалната политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема, предаде БТА.

Министерството, чрез своите регионални структури, ще се включи в събития, с които ще популяризира опазването на планетата. В Бургас, например, предстои конкурс за рисунка или изработване на анимирана картинка на тема „Възстановете нашата Земя“.

За пръв път Денят на Земята е отбелязан в САЩ през 1970 г. с цел приобщаване на хората на планетата към идеята за опазване на околната среда.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук