fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 16:11:54
събота | 21.05.2022 | 16:11:54
26.8 C
София

Отбелязваме Международния ден на телевизията и радиото (ВИДЕО)

В Троян ще бъде възстановен радиоклубът за далекосъобщителни връзки

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Днес е Международният ден на радиото и телевизията. На 7 май 1895 г. Александър Попов представя своето откритие – радиоприемникът. Осъществено е първото безжичното предаване на съобщение на разстояние.

Стана ясно още, че в Троян ще бъде възстановен радиоклубът за далекосъобщителни връзки, създаден през 1955 година за подготовка на телеграфисти за армията. В местността „Капинчо“ пък се проведе републикански турнир по радиозасичане.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук