За осма поредна година Национална кампания “Да бъдеш Баща” отбелязва Международния ден на бащата. Тази година той се пада на 19 юни – третата неделя от месеца, както всяка година. 89 страни в света са избрали този ден за Деня на бащата.

Както всяка година, много училища, детски градини и организации от цялата страна ще се включат в инициативите за Деня на бащата. По традиция се организира обичаното от всички семейства събитие, на което децата и татковците ще могат да разгледат отблизо специални полицейски животни, автомобили, джипове, мотори и пожарна кола. Събитието ще се проведе на площад “Александър Невски” от 11:00 до 13:00 часа.

Този Ден на бащата ни заварва с добри новини за татковците. Предложени са промени в Кодекса на труда, според които бащите ще имат възможност да взимат двумесечен отпуск до навършване на 8 години на детето. Отпускът ще може да се взима и на части, и ще бъде платен от държавното обществено осигуряване. Предстои да се уточни размерът на обезщетението, но сумата, която се посочва в медиите е 710 лв.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here