fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:37:19
петък | 20.05.2022 | 00:37:19
11.3 C
София

Вече изискват “зелен” сертификат за достъп до сградите на Народното събрание

Изискването ще важи и за служителите в НС, журналистите и гостите на парламента

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Зелен” сертификат ще трябва да представят от днес всички, които искат да влязат в сградите на Народното събрание. Целта на въвеждането на мярката е да се осигури по-добър контрол и превенция на разпространението на ковид инфекцията.

Достъп до сградите ще имат всички със завършен курс на ваксинация, преболедували, с документ за това, или с удостоверение за антитела. Останалите трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа или бърз антигенен тест – до 48 часа преди влизане.

Депутатите и техните сътрудници сами ще плащат тестовете си. Тестването на служителите на парламентарните комисии и администрацията на парламента, както и на представителите на медиите, ще се поема от бюджета на Народното събрание.

Припомняме, че на 7 януари, със 157 гласа “за“, народните представители приеха решение, с което се регламентира, че в сградите на парламента ще се влиза със “зелен” сертификат или валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат. По този начин достъпът до сградите ще се осъществява при същите условия, които важат за всички български граждани на редица обществени места.

За да бъдат създадени всички необходими условия, Народното събрание осигури два лабораторни пункта в близост до входовете на двете сгради. В тях всеки, който не може да представи зелен сертификат, ще има възможност да се тества непосредствено преди влизане в сградата. Осигурени са и устройства за проверка на валидността на издадените сертификати или направените тестове.

Не се предвиждат допълнителни правила за достъп до сградите на Народното събрание извън предвидените в решението, прието на 7 януари 2022 г.

Изискването предизвика недоволство от страна на “Възраждане” и БСП.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук