fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:25:32
събота | 28.05.2022 | 13:25:32
21.8 C
София

От началото на руската инвазия убитите в Харковска област са 503

Парламентът на Украйна определи със закон Русия като "терористична държава"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Над 500 цивилни, 24 от които деца, са били убити в източната украинска Харковска област от началото на руското нашествие на 24 февруари, обяви губернаторът Олег Синегубов, предаде Франс прес.

От началото на руската инвазия бяха убити 503 цивилни, 24 от които деца, каза Синегубов във видеоклип в Телеграм. Главният град на областта – Харков, беше тежко бомбардиран от руската армия.

През последните 24 часа областта е била подложена на 34 удара, които са отнели живота на един човек, а 8 са ранени, уточни Синегубов.

Втори по големина град в Украйна с 1,5 милиона души население преди войната, Харков е разположен на около 40 километра от руската граница.

Там се водиха тежки боеве през първите няколко дни на руското нашествие, но Харков остава под контрола на украинските сили, допълва БТА.

В същото време украинският парламент прие закон, който определя Русия като “терористична държава” и забранява символите, свързани с нейното нахлуване в Украйна, предаде ДПА.

За законопроекта гласуваха 354 парламентаристи, съобщи в социалната мрежа “Телеграм” депутатът Ярослав Железняк. За приемането му са са били необходими 226 гласа.

“Руската федерация е терористична държава, една от целите на политическия ѝ режим е държавен геноцид срещу украинския народ, физическо изтребление, масови убийства на граждани на Украйна”, постановява законът. Символите на руските въоръжени сили, както и на други руски държавни органи, са забранени, а руското правителство е определено като “неонацистки тоталитарен режим”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук