Снимка: NewsONE

Свидетелка на катастрофата със Георги Семерджиев, при която загинаха две млади жени, е призована да се яви на разпит, но до 16:00 часа днес тя не го е направила. Това разкри на извънреден брифинг в Министерски съвет Бойко Рашков, на който присъства цялото професионално ръководство на вътрешното ведомство и премиера в оставка Кирил Петков.

Първоначално Рашков обяви пред журналистите, че очаква всеки момент да му докладват за свидетелка, която ще разкрие подробности за тежкия пътен инцидент, но преди края на пресконференцията той информира, че тя не отишла в МВР. От думите му стана ясно, че полицаите са очаквали жената да потвърди информацията, че служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие.

Вътрешният министър потвърди, изтеклата в медиите информация, че полицайка е съдействала на рецидивиста. Затова той е разпоредил Инспектората на МВР да предприеме незабавни проверки на всички случаи, в които Георги Семерджиев е нарушавал закона и съответно дали служителите са си свършили работата.

“Тя има отношения с него, какви са точно предстои да се изясни в хода на разследването. В колата на Семерджиев са открити такива предмети, които са атрибути на полицаите – синя лампа, палка. Едва ли има основание в колата на този човек да има предмети, които се ползват единствено от полицаите”, посочи Рашков и се закани: “Бъдете убедени, че в момента, в който се направят съответните изводи и се докаже неспособност за изпълнение на полицейски задължения, аз ще направя всичко възможно като министър да се разделя с тези служители.”

.