fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:39

От квотата на ГЕРБ в ЦИК: И Комисията не знае къде и колко са машините за гласуване

Те се възмутиха както от изказванията на говорителите на ЦИК, така и от действията на „Сиела Норма“

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Членовете от квотата на ГЕРБ в Централната избирателна комисия остро разкритикуваха поредната информация с откритите нови 199 машини за гласуване. Това са поредните „нови“ машини, които бяха обявени от ЦИК.

Те се възмутиха както от изказванията на говорителите на ЦИК, така и от действията на „Сиела Норма“.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

„Последните 10 дни станахме свидетели на нещо, което внася сериозни притеснения за това как ще протекат изборите. В ЦИК се поставят на обсъждане въпроси, а после говорителите излизат и казват други неща. Вече машините, които станаха са близо 600 и никой не дава отговор от къде са тези машини“, заяви Красимир Ципов от ЦИК.

Той заяви, че избори в неделя ще има и призова хората масово да излязат и да гласуват, за да се предотврати възможен сценарии на тези, които не искат в България да се произведат честните избори.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Членовете на ЦИК бяха категорични, че решението на ВАС не е забранило да се броят контролните разписки, а че няма да се зачитат при резултатите, но не пречи да се прави проверка. От ЦИК недоумяват какви са тези ремонти на машини и как ще се подменят устройства в деня на вота, при положение, че в закона ясно е записано, че ако машината откаже да се преминава на хартиен вот.

„Проблемът е, че и ЦИК не знае къде са машините и колко са. Компетентните органи не направиха никаква проверка. Вместо да се занимаваме с организацията на изборите, ние пише писма до МВР и ДАНС да охраняват машини, които никой не знае какви са“, заяви още Ципов.

На въпрос, че „Сиела Норма“ твърдят, че изникналите снощи машини са тези, намерени преди дни на Летище София, членовете на ЦИК от квотата на ГЕРБ заявиха, че те би трябвало да са задържани от ДАНС и реално никой не е наясно какво се случва.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img